Bedrijfsongeval

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.” Dit is helaas maar al te waar. Er gebeuren immers veel arbeidsongevallen. Niet alleen bij zwaar fysiek werk, zoals op de bouw of in de horeca, maar ook op kantoor. Bij bedrijfsongevallen kun je denken aan werknemers die:

- van een ladder, steiger of laadklep vallen

- door een heftruck worden aangereden in het magazijn

- met een vinger of hand in een machine terecht komen

- van een trap in een kantoorgebouw vallen

- tussen liftdeuren klem komt te zitten

- iets vanuit een kast of stelling op hun hoofd krijgen

Als er sprake is van een ernstig arbeidsongeval met als gevolg een ziekenhuisopname en/of blijvend letsel, dan moet de werkgever dit melden bij de Arbeidsinspectie. Deze stelt dan een onderzoek in.

Wordt de Arbeidsinspectie niet ingeschakeld, dan is het belangrijk dat het bedrijf zelf een rapport opmaakt en daarin de verklaring van alle betrokkenen en getuigen opneemt.

Wanneer u als zelfstandige (ZZP-er) een ongeval overkomt tijdens het werk, kunt u uw schade soms ook verhalen op uw opdrachtgever. Dat je niet in loondienst bent vormt dan geen beletsel voor aansprakelijkheid.

Bent u betrokken bij een arbeidsongeval en heeft u hierdoor schade opgelopen? Wij kunnen snel inschatten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval.

Ons werkgebied Eindhoven Tilburg Breda Den Bosch