Letselschade door

U kunt letsel oplopen door:

Eerst beoordelen we wie aansprakelijk is voor de schade. De aansprakelijke partij moet namelijk de schade vergoeden. Vervolgens stellen we die partij aansprakelijk. Zo nodig vragen we de rechter om de aansprakelijkheid vast te stellen. Als de aansprakelijkheid is erkend, gaan we de schade verhalen. Deze schade kan bestaan uit:

Sommige schadeposten, zoals het verlies van arbeidsvermogen, laten zich niet eenvoudig vaststellen. Daarvoor schakelen partijen vaak samen deskundigen in. 

Als de zaak eenmaal is afgewikkeld kunt u niet achteraf de zaak weer openen, omdat de schade bijvoorbeeld hoger uitvalt dan u verwacht had. Het is dus belangrijk om eerst af te wachten totdat de artsen zeggen dat u niet verder meer zult herstellen. Vervolgens moet duidelijk worden wat de financiƫle gevolgen in de toekomst voor u zullen zijn. Bij ernstig letsel kan het soms jaren duren voordat duidelijk is wat de omvang van de schade is. In de tussentijd zorgen wij ervoor dat de aansprakelijke partij aan u voorschotten betaalt, zodat u de extra kosten en het verlies van arbeidsvermogen financieel kunt opvangen.

 

Ons werkgebied Eindhoven Tilburg Breda Den Bosch