Rechtsbijstandverzekering

Vrije advocaatkeuze
Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, maar toch wilt dat wij uw letselschadezaak of overlijdensschadezaak behandelen, dan kan dat. Waarschijnlijk zal uw rechtsbijstandverzekeraar onze buitengerechtelijke kosten dan niet vergoeden. Maar als de aansprakelijkheid is erkend, kunnen wij onze kosten voor u verhalen op de aansprakelijke partij. Voor de zekerheid raden we u aan om uw rechtsbijstandverzekeraar eerst te laten bevestigen dat uw rechten uit de polis blijven gelden, voor als er alsnog een procedure nodig mocht worden. Wij kunnen de verzekeraar hierover voor u aanschrijven.

Als er geprocedeerd moet worden, hebt u recht op vrije advocaatkeuze. Uw rechtsbijstandverzekeraar kan u dan niet verplichten de zaak door haar te laten behandelen. U mag dan zelf kiezen welke advocaat de procedure voor u zal voeren op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar.

 

Bindend advies
Is uw zaak al in behandeling bij uw rechtsbijstandsverzekeraar en bent u niet tevreden? Bent u het oneens met uw rechtsbijstandverzekeraar over de haalbaarheid van uw zaak? Als u een beroep doet op de geschillenregeling, kunnen wij op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar een bindend advies uitbrengen.

Second opinion
Als u twijfelt of u akkoord zult gaan met een eindregelingsvoorstel, brengen wij graag op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar een second opinion uit.

In de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering leest u wanneer u aanspraak kunt maken op een second opinion of bindend advies op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar.

Ons werkgebied Eindhoven Tilburg Breda Den Bosch