Van je familie moet je het hebben

Daan Andries 29-05-2020

Van je familie moet je het hebben

In Nederland hebben we ruim 20 miljoen fietsen. Samen fietsen we daarmee zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon. Conclusie: we fietsen wat af. Het is dus niet zo gek dat er, helaas, ook nogal wat ongelukken gebeuren met de fiets.

Fietsongeval met ernstig letsel

Mijn vrouw en ik fietsen samen ook veel. Met name binnen ons dorp. Bij iedere afslag vragen we elkaar: “rechtdoor of afslaan?” Dit heeft te maken met een cliënte die ik in het verleden heb bijgestaan. Ik zal haar Marina noemen.

 

Marina fietste op een mooie zomerse dag samen met haar zus terug naar huis. Marina links, haar zus rechts. Op enig moment kwamen zij op een punt waar ze rechtdoor konden gaan of linksaf konden slaan. En toen gebeurde het. Waarschijnlijk raadt u het al. Misschien is het u ook weleens overkomen?

 

De zus van Marina sloeg linksaf. Marina zelf fietste rechtdoor. Zij kwam ten val en liep ernstig letsel op in de vorm van een gecompliceerde beenbreuk.

 

“Via via” hoorde ik van het ongeval en kwam ik in contact met Marina. Ik legde haar uit dat ze haar zus aansprakelijk kon stellen. Ik proefde weerstand. Wie stelt haar eigen zus nu aansprakelijk? Ik kon me daar wel wat bij voorstellen. Het leek me om die reden goed om eens met zijn drieën af te spreken. Marina, haar zus en ik. Geheel vrijblijvend, bij Marina thuis.

Uitbetaling van de letselschade

 

De afspraak is er gekomen. Ik legde Marina uit dat ik haar zus een brief zou sturen. In die brief zou ik de zus aansprakelijk stellen en schadevergoeding vorderen. De zus hoefde de brief vervolgens alleen maar aan haar aansprakelijkheidsverzekeraar te sturen. “Goh”, zeiden ze, “is dat alles”? “Ja”, zei ik, “dat is alles”. “En wat kost mij dat dan?”, vroeg Marina. “Niets”, zei ik, “de verzekeraar zal ook mijn kosten betalen”.

 

Iedereen blij: Marina kreeg haar schade vergoed. Bijvoorbeeld een elektrische fiets, zodat ze weer kon fietsen zonder pijn. En een badkamer met inloopdouche. Haar zus voelde zich niet meer schuldig, omdat ze iets voor Marina had kunnen doen.

Conclusie

 

Mocht ik zelf nog eens per ongeluk tegen mijn vrouw aan fietsen? Dan zal ik haar adviseren mij aansprakelijk te stellen. Want van je familie moet je het hebben. Toch?

Benieuwd wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op
Ons werkgebied Eindhoven Tilburg Breda Den Bosch