Het Waarborgfonds Motorverkeer is vaak niet bekend. Dit is zonde. Hierdoor denkt men soms ten onrechte geen schadevergoeding te kunnen krijgen. Daarom in dit blog aandacht voor het Waarborgfonds.Voorwaarden voor uitbetaling letselschadeWanneer kunt u bij…
Lees verderRecent heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie een uitspraak gedaan. Een uitspraak over het recht op vrije advocaatkeuze. In de Wet op het financieel toezicht staat een artikel over de vrije advocaatkeuze. Dit…
Lees verderIn Nederland hebben we ruim 20 miljoen fietsen. Samen fietsen we daarmee zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon. Conclusie: we fietsen wat af. Het is dus niet zo…
Lees verderWij zijn er om de gevolgen van bijvoorbeeld een verkeersongeval te beperken. Daarnaast verhalen wij de letselschade op de aansprakelijke partij. Hiervoor doen wij vaak een beroep op de volgende deskundigen: een medisch adviseureen arbeidsdeskundigeeen casemanager een…
Lees verderOp 14 november 2018 dienden Tweede Kamerleden Leijten en Lodders een motie in. Een motie over letselschade vergoedingen. Zij constateerden dat ontvangers van een schadevergoeding in onzekerheid kunnen zitten over belastingclaims. Die onzekerheid kan meerdere…
Lees verderIn de media is de laatste tijd veel aandacht voor het feit dat letselschadezaken zo lang duren. Vaak komt dat door een te hoge werkdruk bij verzekeraars en schaderegelingsbureaus. Dat is voor het slachtoffer heel…
Lees verderBij het vorderen van een letselschadevergoeding na een mishandeling heb je verschillende opties. Die opties hebben verschillende voor- en nadelen. In dit blog lees je hier meer over.
Lees verderVeel letselschade wordt in goed overleg met de verzekeraar van de aansprakelijke partij met een minnelijke schikking geregeld. Partijen kunnen echter bij de afwikkeling van letselschade of overlijdensschade een geschil hebben. Een deelgeschilprocedure kan dan een uitkomst bieden.
Lees verder